<
>

Fotoboek Ooijpolder

Fotoboek Ooijpolder

Toelichting/Persbericht

Het in eigen beheer uitgegeven fotoboek 'OOIJPOLDER' bevat 67 zwart/wit foto's die Ronald Puma van 1990 tot 2000 maakte in de bij Nijmegen gelegen Ooijpolder. De ondertitel is 'Tijdloos Landschap'. Formaat 20 x 20 cm. Uitgave in 2005 (eenmalige oplage van 1000 exemplaren, er zijn nog exemplaren leverbaar).

"De Ooijpolder is een prachtig gebied met een rijke schakering aan typisch tijdloze elementen van het Nederlandse polderlandschap: koe, kerk, sloot, lucht, dijk", aldus Ronald Puma.

Het boek bevat zowel documentaire foto's als meer abstracte foto's. De documentaire foto's laten onder andere het water van de Waal zien dat hoog tegen de dijk staat in 1995, de dijkverzwaring en dieren die in de polder gehouden worden. De abstracte foto's tonen bomen en velden met een kerkje in de verte.

"Mijn stijl van fotograferen is onder andere beïnvloed door Henri Cartier-Bresson en de Amerikaanse fotografen Edward Weston en Paul Strand door hun mooie tijdloze stijl. De foto's in het boek zijn op de analoge manier gemaakt en door de komst van de digitale techniek is het boek (ook) te beschouwen als het afscheid van het werken in de Donkere Kamer dat ontegenzeggelijk zijn charme had, alle foto's heb ik zelf afgedrukt".

Ronald Puma (Arnhem, 1957) werkt vanaf 1990 als freelance fotograaf en dag- en weekbladen en magazines publiceerden zijn foto's. Hij werkt voor bedrijven, instellingen en particulieren en exposeerde portretten en reisfoto's. De foto's uit het boek werden geëxposeerd bij de SNS Bank Nijmegen, de Openbare Bibliotheek Nijmegen en het Natuurmuseum Nijmegen.

Het boek is te bestellen door overmaking van € 15,00 (Inclusief verpakkings- en verzendkosten) op ING Bank rekeningnummer IBAN NL09INGB0003680717 / (BIC INGBNL2A) t.n.v. R. Puma, Nijmegen, o.v.v. Boek Ooijpolder. Vermeld uw adres bij mededelingen of stuur een e-mail met het adres. Het boek wordt binnen twee weken franco thuisbezorgd (in een brievenbusenveloppe). Het boek kan ook op afspraak worden opgehaald voor € 12,50 (vooraf het bedrag overmaken of contant-gepast betalen). (ISBN 9080980811).Uit het boek: 'In de tijdloze natuur vinden wij troost'.

Enkele foto's uit het boek zijn hier te zien:  wp.me

Nieuw:

Kleurenfotografie:

FotoMagazine Ooijpolder #1 (Zomer) / #2 (Winter)
/ #3 (2020) / #4 (2021). (Zie bovenaan onder Boeken/Books).

Bekijk ook de online foto-expositie met meer zwart/wit foto's uit de analoge tijd:  www.conditionhumaine.nl

Disclaimer:

Alle informatie wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid op deze website geplaatst, aan de inhoud kunnen echter geen rechten ontleend worden. Wijzigingen van aanbod, prijzen en levertijd zijn ten alle tijden mogelijk zonder voorafgaande aankondiging.

Information in English by e-mail: Contact.


 
< Boeken/Books 7/14 >